Βιογραφικό Ιωάννης Γ. Λαδόπουλος Μαιευτήρας – Γυναικολόγος – Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου

Κλασσικό

Ιωάννης Γ. Λαδόπουλος

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος


Ο Δρ. .Ιωάννης Λαδόπουλος είναι γόνος παλαιών χαλανδραίων το γένος Μηλίγγου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του κεντρικού Χαλανδρίου.

Τις βασικές του σπουδές τις τελείωσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία με εξειδίκευση στην Γυναικολογία – Μαιευτική.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ και στην Μπολόνια τής Ιταλίας, όπου και εξειδικεύτηκε στην ογκολογία και στον προγεννητικό έλεγχο.

Το 1990 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών. Η επιστημονική του κατάρτιση και το πλούσιο συγγραφικό του έργο τον οδήγησαν στη θέση διευθυντή μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής του Γενικού κρατικού νοσοκομείου-μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου».

Η επιστημονική του σταδιοδρομία δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με το κοινωνικό έργο, ιδρύοντας το 1980 την ελληνική κοινότητα μονίμων κατοίκων κεντρικής Ιταλίας, με έδρα την Μπολόνια την οποία υπηρέτησε ως εκλεγμένος πρόεδρος για μια 5ετία. Παράλληλα συνεργάστηκε με το Ελληνικό υπουργείο εσωτερικών σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας και σε θέματα υγείας με το υπουργείο υγείας προωθώντας τον θεσμό του ΕΣΥ.

Από το 1998 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και εργάσθηκε επίπονα για την στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου Χαλανδρίου σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σήμερα το δημοτικό ιατρείο διαθέτει 12 Ιατρικές ειδικότητες καθώς και Αιματολογικό – βιοχημικό εργαστήριο σύγχρονο, εξυπηρετώντας σε ετήσια βάση πάνω από 12.000 χαλανδραίους.

Επίσης οργάνωσε το τμήμα Μαθησιακών Δυσκολιών και Δυσλεξίας για το παιδί και τον έφηβο,. Το οποίο λειτουργεί επιτυχώς και έχει μεγάλη απήχηση στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Το 2005 αναλαμβάνει πρόεδρος του νεοσύστατου πλέον νομικού προσώπου των Δημοτικών Ιατρείων με την επωνυμία «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» Δήμου Χαλανδρίου.

Το 2005 εκλέγεται διευθυντής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  – Ο.Τ.Α.

Το 2006 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.

Το 2007 αναλαμβάνει αντιδήμαρχος υγείας -πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και απασχολήσεις του Δήμου Χαλανδρίου.

Το 2010 επανεκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και αναλαμβάνει πρόεδρος του νεοσύστατου οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, που περιλαμβάνει τα ΚΑΠΗ, τα δημοτικά Ιατρεία καιρούς παιδικούς Σταθμούς.

Επίσης το 2010 εκλέγεται αντιπρόεδρος του «Εθνικού  Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας» (ΕΔΔΥΠΠΥ) με πρόεδρο τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη.

Το 2014 κατέρχεται ως υποψήφιος  Δήμαρχος με την παράταξη του «Μπορούμε Όλοι Μαζί για το Χαλάνδρι» και εκλέγεται και καταλαμβάνει τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Το 2014 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του (ΕΔΔΥΠΠΥ) Ελληνικό διαδημοτικό δίκτυο Υγειών Πόλεων & Προαγωγής Υγείας πιστοποιημένο από το Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) με πρόεδρο τον Γιώργο Πατούλη Δήμαρχο Αμαρουσίου.

Το 2019 κατέρχεται ως υποψήφιος  Δήμαρχος με την παράταξη του «Μπορούμε Όλοι Μαζί για το Χαλάνδρι» προσδοκώντας ότι η εκλογή του θα είναι ωφέλιμη για το κοινωνικό σύνολο των χαλανδραίων στις 26 Μάϊου 2019.

Τέλος εργάζεται  ως Μαιευτήρας Γυναικολόγος αμισθί στο Συμβουλευτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής, προσφέροντας τις Ιατρικές και διοικητικές του υπηρεσίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και των δημοτών του Δήμου Χαλανδρίου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s