Ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Χαλανδρίου Γιάννη Λαδόπουλου στην παρουσίαση του συνδυασμού

Κλασσικό

19466-1071.JPG

Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω ειλικρινώς να σας ευχαριστήσω  και να σας καλωσορίσω στην σημερινή συγκέντρωση του συνδυασμού μας. Είμαι βέβαιος ότι έχετε ήδη αποφασίσει ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το Χαλάνδρι. Τα εργαλεία μας είναι απλά και γι’ αυτό είναι αποτελεσματικά. Είναι η εντιμότητα, η σοβαρότητα, η ανιδιοτέλεια και η υπεύθυνη αντιμετώπιση κάθε θέματος και προβλήματος.

Είμαστε συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε έναν έντιμο και ειλικρινή αγώνα, για τον ιστορικό Δήμο του Χαλανδρίου, με σκοπό να πετύχουμε την μετάβαση του σε έναν σύγχρονο Δήμο με δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής και πολιτισμικής προόδου.

Δεν θα σας κουράσω σήμερα αναλύοντας τις λεπτομέρειες των διαφόρων πτυχών του προγράμματος μας. Θα ήθελα να αναφέρω όμως κάποιους κυρίους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε αναγνωρίζοντας τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες βελτίωσης τους.

  • Το κυκλοφοριακό πρόβλημα
  • Η Πράσινη αειφόρος ανάπτυξη
  • Η καθαριότητα
  • Βιώσιμη αστική κινητικότητα
  • Οι δημοτικές υποδομές
  • Η Ασφάλεια των Πολιτών και των περιουσιών τους
  • Η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου
  • Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία

 

Και βέβαια δεν εξαντλούνται εδώ τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε.

Σήμερα είστε εδώ για να βεβαιώσουμε μαζί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος σας, έχει πλήρη γνώση του τι θα πράξουμε ώστε:

Να αλλάξουμε δραστικά την εικόνα του Χαλανδρίου,

Να βελτιώσουμε την λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών του,

Να οικοδομήσουμε την πρωτοπόρα κοινωνική πολιτική του, και…

Να αναδείξουμε την ιδιαίτερη και ζωτική πολιτισμική του ζωή.

Το ψηφοδέλτιο μας χαρακτηρίζεται από την ποιότητα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ενώ ταυτόχρονα είναι ισχυρό και προδήλως πειστικό  για να στηρίξει την υλοποίηση των αναγκαίων, σύγχρονων, και καινοτόμων έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας.

Πράγματι η παρουσία σας εδώ, δίνει το σύνθημα για διεύρυνση και ένταση του αγώνα μας για την επιτυχή κατάληξη του. Το πρόγραμμα και τα στελέχη που θα το υλοποιήσουν θα δημιουργήσουν μια νέα εποχή για το Χαλάνδρι. Εποχή αποτελεσμάτων, όχι θεωριών.

Χωρίς στείρες υποσχέσεις , φλυαρίες, γραφειοκρατία και κενολόγες ρητορείες.

Χωρίς υποκρισίες

Όλοι οι συ-στρατευόμενοι σε αυτόν τον ευγενή αγώνα είναι άξιοι, σοβαροί, αξιοπρεπείς και έντιμοι συμπολίτες μας. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας χαρακτηρίζονται από σύγχρονη σκέψη και νοοτροπία. Αυτή είναι και η εγγύηση ότι όλα όσα λέμε θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να πραγματοποιηθούν. Οι υποσχέσεις μας θα υλοποιηθούν. Αλλά και όσα εισηγούνται και υποβάλλουν οι δημότες θα εξετάζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς απατηλές υποσχέσεις και εμπαιγμούς. Με απόλυτο σεβασμό σε κάθε δημότη, σε κάθε πρόβλημα του.

Σήμερα και τυπικά κηρύσσεται η έναρξη του αγώνα για αλλαγή και εκσυγχρονισμό του τρόπου συμπεριφοράς και λειτουργίας των δημοτικών αρχών. Και για να δώσουμε ένα απτό παράδειγμα, μια γεύση, του πως θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα της χρηστής διοίκησης:

Σας ανακοινώνω ότι:

Όταν εκλεγώ Δήμαρχος θα αποποιηθώ της αποζημιώσεως μου, υπέρ των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, για τις οποίες εργάζομαι χρόνια τώρα, όπως γνωρίζετε, ανιδιοτελώς.

Οι Δημότες, τα θέματα και οι λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας θα κυριαρχούν στην σκέψη μας και θα καθοδηγούν τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης μιας σύγχρονης βιώσιμης πόλης, για να δώσουμε νέα πνοή και ζωή, τόσο στο ιστορικό κέντρο, όσο και στις γειτονιές της.

Λέμε:

Όχι στα θέλγητρα της τοπικής εξουσίας,

Όχι στην μικροπολιτική και παρασκηνιακή συμπεριφορά.

Όχι στον λαϊκισμό και στις κίβδηλες υποσχέσεις.

Όχι στις αγκυλώσεις του παρελθόντος και όλα τα δεινά που έχουν προκαλέσει.

Η συνεχής και ανιδιοτελής προσφορά όλων των συμμετεχόντων στην διοίκηση του Δήμου θα χαρακτηρίζει την θητεία μας στην νέα Δημοτική περίοδο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s