Χαλάνδρι μετ’ εμποδίων

Κλασσικό

1

Κάνοντας  μια βόλτα στο Χαλάνδρι κατά τις βραδινές και απογευματινές ώρες, εύκολα διαπιστώνει κάποιος τον ανεπαρκή φωτισμό τόσο σε κεντρικά σημεία αλλά και σε απομακρυσμένες  γειτονιές. Σε συνδυασμό με τα σπασμένα πεζοδρόμια, η ζωή των Χαλανδραίων όπως και των επισκεπτών εκτίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

 

Ο επαρκής φωτισμός κρίνεται απαραίτητος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η παράταξή μας προτείνει  σύγχρονες λάμπες LED, με εξασφάλιση έως και  50% σε ενέργεια και κόστος ρεύματος, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς  και σε συνδυασμό με τα μειωμένα δημοτικά τέλη και την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα ενισχυθεί σημαντικά θα καταστήσουν  το Χαλάνδρι ως ένα προάστιο πρότυπο. Επίσης, εξετάζουμε την λύση λαμπτήρων με φωτοβολταϊκό μηχανισμό ώστε να μηδενιστούν εντελώς τα έξοδα.

2
Πρέπει να μπει άμεσα φρένο σε αυτή την άθλια κατάσταση, που υποβαθμίζει την πόλη μας και πολύ περισσότερο τις ζωές μας. Το δικαίωμα της ασφαλής διάβασης είναι υπόθεση όλων μας.

3
Η λεωφόρος Πεντέλης, η οποία αποτελεί έναν από τους κεντρικότερους και πιο κομβικούς δρόμους του Χαλανδρίου, βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση με σπασμένα πεζοδρόμια  σε όλο το μήκος της, ενώ από την μεριά της ανόδου διακρίνουμε σβηστές τις λάμπες της ΔΕΗ.

4
Εύλογα μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση, η οποία γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη συμπεριλαμβάνοντας τις λακκούβες από τα ξεριζωμένα δέντρα όπως και από την παραμόρφωση των πεζοδρομίων από τις ρίζες των πεύκων. Που επί έτη δεν έχει φροντίσει κάποιος να προτείνει έστω την επιδιόρθωσή τους.

5
Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε και την σοβαρή έλλειψη καθαριότητας, με χόρτα ύψους σχεδόν ενός μέτρου σε πολλά σημεία, με πλαστικά να συγκεντρώνονται στις γωνίες  και στην άκρη των πεζοδρομίων, φανερώνοντας πως  η λεωφόρος Πεντέλης έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για τον Δήμο Χαλανδρίου. Είναι θέμα παιδείας και οργάνωσης.

6
Το σκηνικό συμπληρώνουν ξεχαρβαλωμένες πινακίδες οδών, λοξά φανάρια και κοτρόνες.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.  Το Χαλάνδρι δεν είναι μόνο το εμπορικό του κέντρο. Το Χαλάνδρι πρέπει να είναι μια πόλη όπου είτε είσαι μικρό παιδί σε καροτσάκι, είτε μεγάλος άνθρωπος με μαγκούρα, είτε μια κοπέλα με τακούνια, είτε άτομο με κινητικά προβλήματα θα πρέπει να είναι προσβάσιμο, φωτεινό, καθαρό και πάνω απ’ όλα ασφαλές!

7

Μπορούμε Όλοι Μαζί για το Χαλάνδρι. Θέληση υπάρχει. Δώστε μας την εντολή να τα καταφέρουμε μαζί. Για τον Δήμο, τον Δημότη, για ένα Χαλάνδρι Στολίδι!

8

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s