Πολλοί μνηστήρες απούσα η νύφη

Κλασσικό

Nd

Οπως καταλαβαίνει πλέον ο καθένας ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν διαθέτει στελέχη και έτσι “έψησε” ένα εκλογικό σύστημα που ευνοεί την δημιουργία πολλών συνδυασμών, ώστε να μην είναι εφικτή η συγκρότηση πλειοψηφίας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Εκτός από τις δυσλειτουργίες που αυτό θα προκαλέσει μετεκλογικά στους Δήμους αυτός ο καταστροφικός εκλογικός νόμος έχει και μιαν άλλη συνέπεια. Ενθαρρύνει τις πολλές υποψηφιότητες, καθώς ένας συνδυασμός και με 2 ή 3% των ψήφων εισέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο και περιμένει να διαπραγματευθεί με τον νικητή των εκλογών.

Μπροστά σε αυτήν τη προοπτική δεν υπάρχει νόημα για τα κόμματα να χρίσουν κάποιον υποψήφιο, όταν από τον ίδιο χώρο θα υπάρξουν και άλλοι 3-4. Γιατί να εκτεθούν στην στήριξη μιας υποψηφιότητας που η εκλογική της επίδοση, λόγω του πολυκερματισμού, θα είναι αισθητά χαμηλότερη από την δύναμη του κόμματος που την υποστηρίζει; Από την άλλη την πλευρά οι «αντάρτες» δεν έχουν κανένα λόγο να πειθαρχήσουν. Αυτό που θα τους υποσχεθεί το κόμμα, μπορεί να το κατακτήσουν λόγω του εκλογικού νόμου και μόνοι τους, με αυτόνομη κάθοδο.

Στο κάτω-κάτω είναι πολύ πιο λογικό τα κόμματα να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν. Σε μια τέτοια πολύπλοκη διαδικασία δεν έχουν λόγο να εμπλακούν.

Στη δική μας κοινωνία , εδώ στο Χαλάνδρι, κάποιοι διατείνονται, και κάποιοι άλλοι υπονοούν ότι έχουν το χρίσμα κομμάτων με τα οποία “συγγενεύει” ιδεολογικά ο αρχηγός και τα περισσότερα μέλη του συνδυασμού .

Φυσικά, όλη αυτή η σπερμολογία αποπροσανατολίζει τους δημότες – ψηφοφόρους και εντείνει την απέχθεια των πολιτών που ακούνε αντικρουόμενες πραγματικότητες και που, στο κάτω-κάτω, έχουν κουραστεί από το πολιτικό σύστημα στο εθνικό επίπεδο.

Η εμφάνιση της κ. Φώφης Γεννηματά στο περίπτερο του υποψηφίου κ. Θωμά προφανώς έδειξε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει την πολυτέλεια να δώσει χρίσμα σε έναν υποψήφιο, δυσαρεστώντας ετέρους.

Στην Νέα Δημοκρατία όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο αποστασιοποιημένα. Χαρακτηριστικό ότι ό Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Χαλάνδρι χωρίς την συνοδεία υποψηφίων Δημάρχων.

Περιμένουμε να δούμε τους υποψηφίους που διασπείρουν τέτοια ζιζάνια να σιωπήσουν και να πάψουν να διολισθαίνουν στον περίεργα διχαστικό αυτόν κατήφορο. Μέχρι τώρα οι κκ. Λαδόπουλος, Κρανίδης και Βάσσιος μένουν μακρυά από αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων και άρα αποκομίζουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα μάτια μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s