Η Κεντρική Ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Χαλανδρίου, Γιάννη Λαδόπουλου

Κλασσικό

LadOmilia

Διαβάστε την κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Λαδόπουλου. Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα και φωτογραφίες.

Χαλανδραίες και Χαλανδραίοι,

Φίλες και Φίλοι,

Με τη σημερινή μας συγκέντρωση αποδεικνύουμε ότι είμαστε πολλοί που αγαπάμε την πόλη μας, το Χαλάνδρι!

Γιατί είμαστε όλοι εδώ για να μοιραστούμε την αγάπη μας, τις ανησυχίες μας, αλλά και το όραμά μας για ένα καλύτερο Χαλάνδρι!

Ένα Χαλάνδρι που θα κάνει περήφανους εμάς που ζούμε εδώ. Που θα προκαλεί τον θαυμασμό, όσων μας επισκέπτονται. Και κύρια θα είναι μια πόλη που θα κάνει ευτυχισμένα τα παιδιά μας. Θα είναι η βάση και το στήριγμά τους για ένα καλύτερο αύριο!

Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με την απλή διαχείριση των θεμάτων του Δήμου ! Θέλουμε κάτι καλύτερο, κάτι μεγαλύτερο για την πόλη, στην οποία έχουμε επενδύσει τα όνειρά μας !

Είμαστε εδώ γιατί μοναδικό κριτήριο για τις θέσεις και τις πράξεις μας είναι το καλό του Χαλανδρίου και των Χαλανδραίων ! Δεν χρωστάμε γραμμάτια σε κανέναν ! Κανείς δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία που έχουμε επιλέξει.

Ο συνδυασμός ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ αποτελείται από ανθρώπους που πονάνε την πόλη μας. Είναι συνδυασμός έμπειρων αυτοδιοικητικών και νέων καταξιωμένων Χαλανδραίων που έχουν αγάπη για το Χαλάνδρι και μεράκι να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτό.

Είμαστε ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι. Καθένας μας, βέβαια, έχει τις

πολιτικές του προτιμήσεις. Μας ενώνουν, όμως, κοινές αρχές και αξίες. Αλλά μας δεσμεύει μόνο το καλό του Χαλανδρίου !

Από την άλλη πλευρά, δεν είμαστε όλοι όμοιοι, υπάρχουν διακριτές διαφορές ανάμεσά μας. Αυτό, όμως, είναι και το πλεονέκτημα που έχουμε. Γιατί κοιτάμε την πραγματικότητα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Και έτσι μπορούμε να καταλήξουμε στην πιο συμφέρουσα λύση για όλους. Μακριά από δογματισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε τον στόχο μιας καλύτερης, πιο οργανωμένης και πιο λειτουργικής πόλης. Που θα προβάλλει και θα αξιοποιεί τα σημαντικότερα στοιχεία της φυσιογνωμίας της.

Δεν είμαστε μηδενιστές. Δεν παραμερίζουμε όσα θετικά έχουν γίνει από πολλούς έως σήμερα.

Όμως αυτά δεν αρκούν. Το Χαλάνδρι πρέπει και μπορεί να πάρει τη θέση που του αξίζει ως πόλη στην ευρύτερη περιφέρειά μας. Και ως προς την Περιφέρεια Αττικής είμαστε ξεκάθαροι: Θαδιεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και ακόμα περισσότερα.

Εγώ προσωπικά έχω συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία για πολλά χρόνια με τον Γιώργο Πατούλη. Μαζί δημιουργήσαμε το δίκτυο των Υγιών πόλεων που προάγουν τη δημόσια υγεία. Η άποψή μου είναι ότι ο Γιώργος Πατούλης θα αναβαθμίσει την ποιότητα και το κύρος της Περιφέρειας. Με τον Γιώργο Πατούλη στο τιμόνι θα έχουμε έναν αποτελεσματικό και οραματιστή Περιφερειάρχη Αττικής.

Και είμαι παραπάνω από σίγουρος ότι πολύ σύντομα από θέσεις ευθύνης και οι δύο θα ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για ένα καλύτερο και ομορφότερο Χαλάνδρι!

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Και είμαστε έτοιμοι να τις αξιοποιήσουμε. Με τη συνεργασία όλων.

Γιατί για όλους υπάρχει ρόλος , όλοι μπορούν να συμμετέχουν στη

μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Οι βασικοί άξονες για να υλοποιήσουμε το όραμά μας είναι :

Το Χαλάνδρι γίνεται «έξυπνη» πόλη! Όλοι σήμερα μιλάνε για το θαύμα των Τρικάλων. Για το πως οι νέες τεχνολογίες έκαναν πιο εύκολη τη ζωή των δημοτών, αλλά και των εργαζομένων στον δήμο! Το Χαλάνδρι οφείλει να βρεθεί στην πρωτοπορία του τομέα αυτού. Ιδιαίτερα, όταν στην πόλη μας εδρεύουν τόσες εταιρείες νέων τεχνολογιών. Με τις νέες τεχνολογίες, επίσης, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα δημιουργηθούν στην πόλη νέες θέσεις απασχόλησης για τους νέους μας. Ένας καινούργιος κόσμος δημιουργείται και το Χαλάνδρι μπαίνει δυναμικά σε αυτόν! Αγκαλιάζουμε, λοιπόν, και υιοθετούμε καινοτόμες ιδέες που βελτιώνουν την εικόνα και τις λειτουργίες της πόλης. Οι δρόμοι μας γίνονται έξυπνοι και με δύο απλές κινήσεις ο δημότης ή ο επισκέπτης της πόλης μας θα μπορεί να βρει να παρκάρει. Αισθητήρες στους δρόμους θα ενημερώνουν που υπάρχει θέση. Η ευρυζωνική κάλυψη με δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο είναι προϋπόθεση αν θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκή πόλη και πρωτεύουσα τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Δεν θα θέλατε να μπορούσατε να πάρετε ότι χρειάζεστε από χαρτιά, πιστοποιητικά και οτιδήποτε έχετε χρειαστεί κατά καιρούς και αναγκαστικά περιμένατε σε μια ατελείωτη ουρά; Η τεχνολογία θα μπορούσε να σας κάνει την ζωή τόσο πιο εύκολη. Θα λέτε τι χρειάζεστε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα το έχετε στα χέρια σας. Μειώνουμε την γραφειοκρατία, περισσότερος χρόνος για τους δημότες. Μια έξυπνη πόλη μπορεί μας κρατήσει πιο ασφαλείς. Οι κοινωνικές υπηρεσίες αναβαθμίζονται και προσφέρουν όσα θα έπρεπε να προσφέρουν εν έτη 2019. Και Είναι μόνο τρία από όσα έχουμε ήδη κοστολογήσει και προγραμματίσει για τις πρώτες 60 ημέρες της δημαρχίας μας!

Αυτά δεν είναι επιστημονική φαντασία ή ευχολόγιο για το μέλλον. Ήδη έχουν εφαρμοστεί και λειτουργούν επί έτη με επιτυχία σε πόλεις του εξωτερικού.  Οι Έλληνες όπου και αν βρεθούν, ακμάζουν, δημιουργούν, ανακαλύπτουν. Εμείς θέλουμε να το κάνουν στον τόπο τους. Να ακμάσουν, να παράγουν, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους δίπλα στην ρεματιά που όλοι αγαπάμε. Και μπορούμε και θέλουμε να τους δώσουμε τα εφόδια, την βοήθεια, τα μέσα για να το επιτύχουν αυτό.

Η πόλη μας γίνεται πιο φιλική στους πεζούς. Μεγαλώνουμε τα στενά πεζοδρόμια. Επεκτείνουμε τους πεζόδρομους στο κέντρο με βάση τη μελέτη Σιφουνάκη. Αξιοποιούμε χώρους για τη δημιουργία δημοτικών πάρκιγκ. Χρησιμοποιούμε πρωτοποριακά υλικά πεζοδρόμησης που αντιμετωπίζουν τα καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και αντέχουν στον χρόνο και δεν απαιτούν συχνή συντήρηση. Έτσι μειώνουμε τα πάγια έξοδα της Πόλης μας! Δημιουργούμε εστίες δημιουργίας και εκμεταλλευόμαστε τους πόρους του Χαλανδρίου σωστά. Γινόμαστε ένας οικονομικά ανεξάρτητος από την κεντρική εξουσία δήμος και περνάμε σε μια άλλη εποχή.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εξετάσει και υλοποιούμε ένα νέο πρόγραμμα δημοτικής συγκοινωνίας. Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος του Χαλανδρίου (μετρό, προαστιακός, σχολεία, νεκροταφείο, υπηρεσίες) θα συνδεθούν με ένα «έξυπνο», πυκνό και αποτελεσματικό δίκτυο. Η Χαλανδραία και ο Χαλανδραίος θα μπορεί εύκολα και δωρεάν να έχει πρόσβαση, όπου χρειάζεται στην πόλη. Θεωρούμε δε αδιαπράγματευτο να μπορούν τα λεωφορεία του Δήμου να εξυπηρετούν και συμπολίτες μας

Α.Μ.Ε.Α.

Είναι γνωστό ότι προσωπικά πιστεύω πως μια από τις κύριες λειτουργίες ενός σύγχρονου Δήμου είναι η κοινωνική μέριμνα για τους δημότες του. Έχω αγωνιστεί για πάνω από δέκα χρόνια για να έχουμε αποτελεσματικές και χρήσιμες κοινωνικές δομές. Είμαι περήφανος που μέσα από το ΣΚΕΠΙ βοηθήσαμε χιλιάδες συνδημότες μας.

Μετεξελίσσουμε , λοιπόν, το ΣΚΕΠΙ σε δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το επεκτείνουμε και σε άλλες γειτονιές της πόλης. Το Χαλάνδρι θα βρεθεί για άλλη μια φορά πρωτοπόρο σε θέματα υγείας, όπως είχε συμβεί με τόση επιτυχία και στο παρελθόν. Ταυτόχρονα προχωράμε άμεσα στην οικοδόμηση και λειτουργία δημοτικού οίκου ευγηρίας. Έτσι θα βρουν αξιοπρεπή φροντίδα όσοι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας έχουν ανάγκη.

Δίνουμε έμφαση και δείχνουμε ενδιαφέρον στις γειτονιές του Δήμου. Στο Πάτημα φτιάχνουμε βρεφονηπιακό σταθμό και λύκειο, ώστε να καλύψουμε το μεγάλο κενό που υπάρχει εκεί. Μεταφέρουμε παραρτήματα υπηρεσιών στο Κάτω Χαλάνδρι για να διευκολύνουμε τους δημότες μας.

Τακτοποιούμε και αξιοποιούμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου. Χρησιμοποιούμε το εργαλείο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του δήμου. Και ταυτόχρονα, αυξάνουμε και τα έσοδά του, ώστε να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες. Εμείς, βλέπετε, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις και ακόμα και την παρούσα διοίκηση του Δήμου, δεν δαιμονοποιούμε τους ιδιώτες. Θέλουμε την ισότιμη συστράτευση όλων όσοι μπορούν να συμβάλλουν σε ένα πιο αποδοτικό αποτέλεσμα. Πάντα βέβαια με απόλυτη διαύγεια και έλεγχο και με γνώμονα τον εξορθολογισμό των έργων προς όφελος των δημοτών και των εκταμιεύσεων προς όφελος του Δήμου. Και, φυσικά, δεν μπορούμε παρά να επωφεληθούμε στο μέγιστο δυνατό από τα προγράμματα ενίσχυσης όπως το Φιλόδημος Ι & ΙΙ και όποια ΕΣΠΑ προσφέρονται για εκμετάλλευση από δημοτικές αρχές ή συμπράξεις του Δήμου.

Ανεξάρτητα από την εξεύρεση νέων πόρων είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε μειώσεις των δημοτικών τελών. Έτσι θα δώσουμε την απαραίτητη ανάσα και στις τοπικές επιχειρήσεις και στους δημότες μας.

Διευρύνουμε τη συμμετοχή του Δήμου Χαλανδρίου στην κοινωνική οικονομία. Όχι μόνο με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο και τις άλλες δομές. Αλλά και με τη συνεργασία με πιστοποιημένες δομές επανεκπαίδευσης ή επιμόρφωσης όσων δημοτών θέλουν να αποκτήσουν πρόσθετα εργασιακά προσόντα και δεξιότητες. Στο πλαίσιο αυτό θα οργανώσουμε ειδικό φορέα υποδοχής δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, για να φτάνουν οι δράσεις αυτές πραγματικά στον κάθε δημότη μας !

Προστατεύουμε τη Ρεματιά χωρίς υποχωρήσεις και εκπτώσεις. Στεκόμαστε ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια καταπάτησής της. Γιατί είναι ο πολύτιμος φυσικός πλούτος του Χαλανδρίου. Ένα σήμα κατατεθέν για τη φυσιογνωμία του. Δημιουργούμε μονοπάτια περιπάτου, χώρους άθλησης, ποδηλατόδρομους και οάσεις αναψυχής. Την φωτίζουμε και την περιλαμβάνουμε στις περιοχές περιπολίας της ΕΛ.ΑΣ. Σταματάμε την παραβατικότητα και αξιοποιούμε τα υπό κατάληψη κτίρια. Λέμε ναι σε συλλογικότητες και ακτιβιστικές ομάδες που σέβονται όμως τον συνάνθρωπό τους και την ελευθερία τους. Επαναφέρουμε το στάτους πεζόδρομού στην ρεματιά. Για να σταματήσει να είναι παράκαμψη διερχόμενων αυτοκινήτων.

Στο για δεκαετίες άλυτο πρόβλημα των Ρομά στην περιοχή του Νομισματοκοπείου πρέπει να προκρίνουμε ενεργητικές πολιτικές επίλυσής του. Κινητοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μετεγκατάσταση των κατοίκων της περιοχής σε άλλα σημεία της πόλης. Εκεί θα βρουν αξιοπρεπείς και λειτουργικές συνθήκες διαβίωσης που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν καλύτερα. Η περιοχή του Νομισματοκοπείου θα ενταχθεί σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης με τη συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται.

Διευκολύνουμε την πρόσβαση και τη χρήση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας από όλους τους δημότες. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε ουσιαστικά με τα χαλανδραίικα αθλητικά σωματεία για να τα βοηθήσουμε στις δραστηριότητές τους. Δημιουργούμε και χρηματοδοτούμε μέσω ευρωπαϊκών κονδυλιών, το πρόγραμμα, Άθληση για Όλους. Με ειδικούς προπονητές για κάθε ηλικία. Επιπλέον, εξασφαλίζουμε παροχές από την πλευρά τους προς τους δημότες μας. Για εμάς ο αθλητισμός, όπως και ο πολιτισμός είναι κρίσιμοι δείκτες για την ποιότητα ζωής μιας πόλης.

Φίλες και φίλοι,

Όπως έχει ειπωθεί «την ιστορία την γράφουν οι παρέες». Στη δική μας την παρέα συμμετέχουν, όπως βλέπετε, ένα μείγμα έμπειρων αλλά και νέων στελεχών. Αυτό που μας διακρίνει όλους είναι η όρεξη για δουλειά και προσφορά προς τον συνδημότη. Όλοι μας έχουμε επαγγελματικές πορείες και παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα. Δεν βλέπουμε τον Δήμο Χαλανδρίου ως μέσο επαγγελματικής ή κοινωνικής ανέλιξης ή εξασφάλισης.

Στο πλαίσιο αυτό έχω δηλώσει εδώ και αρκετά χρόνια ότι ως Δήμαρχος Χαλανδρίου θα αποποιηθώ την δημαρχιακή αποζημίωση, η οποία θα πηγαίνει στη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας. Η πράξη αυτή ενέχει το συμβολισμό ότι με τη συνεργασία όλων μπορούμε να πετύχουμε πολλά για το Χαλάνδρι.

Θέλουμε μια πόλη σύγχρονη που θα αγκαλιάζει την καινοτομία. Θέλουμε μια πόλη που δεν θα αφήνει κανέναν δημότη χωρίς στήριξη και αλληλεγγύη. Θέλουμε μια πόλη ζωντανή που θα αρέσει και θα δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους.

Θέλουμε μια πόλη με αποτελεσματικές λειτουργίες και υπηρεσίες που θα καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Μπορούμε να έχουμε μια τέτοια πόλη ;

Η απάντηση είστε εσείς οι ίδιοι !

Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι το πρώτο βήμα !

 

Δείτε στιγμιότυπα:

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s